Пішов за грибами, а знайшов міну

Автор 20 жовтня 2020, 20:04

20 жовтня о 14:00 групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області вилучено та знищено 82 мм мінометну міну часів Другої Світової війни. Цей вибухонебезпечний предмет виявив цього ж дня мешканець с. Кліментовичі Шепетівського району в лісосмузі під час збирання грибів.

Дальність розльоту осколків цієї міни в разі її детонації становить – до 700 м. Загалом, з початку року на території Хмельниччини виявлено та знищено 2039 боєприпасів часів минулих війн.

Зверніть увагу!

Шановні громадяни! Державна служба з надзвичайних ситуацій переконливо закликає неухильно дотримуватись правил безпеки у разі вибухонебезпечної знахідки. Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не беріть до рук небезпечний предмет, не переносьте та не розбирайте його, а тим більше, – не кидайте у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Останнє редагування 20 жовтня 2020, 20:07
0
репостів
0
репостів