Суд визнав винуватим місцевого жителя за побиття палицею малолітньої дитини

Автор 07 жовтня 2020, 11:28

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким місцевого жителя визнано винуватим у пред’явленому обвинуваченні за частиною першою статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

Згідно з вироком суду, 26 травня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи на території домоволодіння, яке розташоване в с. Мокіївці Шепетівського району, у присутності малолітнього Б., 2009 року народження, розпочав бесіду з малолітньою М., 2011 року народження. Під час розмови, обвинувачений, будучи роздратованим відповіддю малолітньої на прохання позвати її матір, наблизився до малолітньої М. та умисно завдав їй два удари дерев'яною палицею, яку приніс із собою, по спині, спричинивши тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, після чого малолітні М. та Б. побігли до будинку, а обвинувачений, після зауваження Т. щодо його неправомірних дій по відношенню до її малолітньої онуки, покинув місце події.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінального правопорушення не визнав. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів