Судили чоловіка, який викрутив 21 шуруп із залізничних колій

Автор 03 вересня 2020, 16:49

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнено Р. від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробовуванням з іспитовим строком 1 рік.

Запобіжний захід обвинуваченому до вступу вироку в законну силу залишено попередній - особисте зобов’язання.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого витрати за проведення судової товарознавчої експертизи в сумі 653 гривні 80 копійок в дохід держави.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, маючи не зняту і не погашену у встановленому законом порядку судимість, 2 травня 2020 року, перебуваючи на 3-4 пікетах третьої головної колії ст. Шепетівка-Подільська, діючи умисно, таємно, повторно шляхом демонтажу за допомогою пальців рук викрав 21 шуруп колійний під колійну підкладку марки КБ-65, які помістив до господарського мішка, після чого перемістив викрадене майно до кущів, де в подальшому був виявлений працівниками воєнізованої охорони АТ «Українська залізниця».

Своїми умисними діями обвинувачений заподіяв АТ «Українська залізниця» майнової шкоди на загальну суму 356 гривень 79 копійок.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся, попросив вибачення у представника потерпілого.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів