Суд оштрафував власника нелегальної заправки, який поблизу ринку заправляв автомобілі

Автор 19 червня 2020, 10:56

Як встановив суд, 60-річний житель протягом минулого року неподалік місцевого ринку Шепетівки забезпечував роботу автозаправної станції контейнерного типу для заправки автомобілів дизельним паливом: приймав його, зберігав та реалізовував.

При цьому чоловік не був зареєстрований як ФОП і не працював на юрособу, не мав дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, не організував дотримання охорони праці та протипожежного стану на потенційно небезпечному об’єкті, чим створив реальну загрозу загибелі людей чи заподіяння шкоди їх здоров’ю.

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, особою, яка зобов’язана їх дотримуватись, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків (частина 1 статті 272 Кримінального кодексу України), визнав останнього винним у інкримінованому злочині та призначив обумовлене угодою покарання – 2550 гривень штрафу. Крім цього, суд конфіскував речові докази – готівку, дизпаливо і заправну колонку.

Під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, за умовами якої власник несанкціонованої автозаправки повністю визнав свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину та погодився на покарання у виді штрафу в розмірі 150 неоподатковуваних розмірів доходів громадян.

У суді підписанти просили угоду затвердити.

«Відповідно до ст.12 КК України злочин, передбачений ч.1 ст.272 КК України, є злочином невеликої тяжкості, внаслідок якого шкода завдана лише суспільним інтересам. Укладення угоди сторонами є добровільним, не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку, що угода про визнання винуватості (…) відповідає вимогам закону, інтересам суспільства, не порушує прав, свобод та інтересів сторін та інших осіб, в зв’язку з чим може бути затверджена судом», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням пресслужби суду

0
репостів
0
репостів