Колишній працівник виправної колонії відбуватиме покарання за ухилення від фінансової звітності

Автор 17 червня 2020, 11:12

Законодавство передбачає обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації.

Окрім того, такий обов’язок виникає і після звільнення зі служби. Упродовж 20 днів з моменту припинення відповідної діяльності суб’єкт декларування зобов’язаний подати декларацію за період, не охоплений раніше поданими.

У випадку недотримання вказаних вимог, правоохоронними органами Хмельниччини, як спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, вживаються заходи для притягнення винних до визначеної Законом відповідальності.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке за процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури здійснювалось слідчими Шепетівського відділу ГУНП в області, встановлено, що інспектор виправної колонії після звільнення зі служби не виконав відповідних вимог фінансового контролю.

Незважаючи на численні нагадування та попередження адміністрації виправної колонії, а також Національного агентства з питань запобігання корупції, він умисно не подав необхідну декларацію та вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366-1 КК України (умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції»).

«Вироком Шепетівського міськрайонного суду його засуджено до покарання у виді 150 годин громадських робіт з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, у тому числі пов’язані з проходженням державної та публічної служби, строком на 3 роки», - повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Пресслужба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів