Псевдомінера з Грицева засудили на 2 роки позбавлення волі

Автор 16 червня 2020, 18:07

Жителя Шепетівського району визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей та іншими тяжкими наслідками) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у виді 2 років позбавлення волі. Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Шепетівської місцевої прокуратури та обвинуваченим за участю захисника. 

На підставі ст. 75 КК України  звільнено Д. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік.

Обраний відносно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді домашнього арешту продовжено на 30 днів до 10 липня 2020 року включно.

Згідно з вироком суду, 12 травня 2020 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в смт. Гриців Шепетівського району, умисно здійснив телефонний дзвінок з належного йому мобільного телефону на лінію «102» ГУНП в Хмельницькій області та після з’єднання з черговим анонімно повідомив завідомо неправдиву інформацію про загрозу вибуху через мінування Грицівського ВПУ №38, тим самим здійснив завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками.

У зв’язку з отриманням вказаного повідомлення про підготовку вибуху співробітниками ГУНП в Хмельницькій області вжито негайні заходи безпеки, спрямовані на перешкоджання вибуху адміністративних будівель та території Грицівського ВПУ №38, встановлення вибухонебезпечних предметів і вибухових речовин, та здійснено огляд будівель та прилеглої території до Грицівського ВПУ №38, але вибухових пристроїв, вибухонебезпечних речовин під час огляду не встановлено.

Обвинувачений підтримав угоду про визнання винуватості і просив її затвердити. При цьому пояснив, що укладення угоди є цілком добровільним.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 16 червня 2020, 18:12
0
репостів
0
репостів