Вдарив дружину рюкзаком по голові, але відбувся лише штрафом

Автор 11 червня 2020, 18:17

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні, укладену між потерпілою та обвинуваченим. Жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 125 (заподіяння умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Згідно з вироком суду, 11 травня 2020 року в нічний час, обвинувачений, перебуваючи в приміщенні кухні квартири в смт. Гриців Шепетівського району, під час словесної суперечки з колишньою дружиною, умисно, протиправно, взявши з підлоги матерчатий рюкзак, в якому знаходилися рибацькі снасті, наблизившись до потерпілої та, тримаючи рюкзак у руці, наніс ним один удар в тім’яну ділянку голови потерпілої.

В результаті неправомірних дій обвинувачений заподіяв потерпілій тілесне ушкодження, яке відноситься до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості, що спричиняє короткочасний розлад здоров’я.

Обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, попросив вибачення у потерпілої.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів