Підліток у Шепетівці вкрав з магазину тональний крем, помаду та тіні для повік

Автор 10 червня 2020, 14:36

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району, 2004 року народження, визнано винуватим у вчиненні суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України.

На підставі статті 105 КК України звільнено А. від покарання, застосувавши до нього примусовий захід виховного характеру – передачу до досягнення повноліття під нагляд матері.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь держави 1256,08 грн судових витрат за проведення експертизи.

Згідно з вироком суду, 25 січня 2020 року, неповнолітній, перебуваючи в приміщенні магазину «ЄВА», який знаходиться в м. Шепетівка, з торгівельної полиці умисно, таємно викрав тональний крем марки «Bourjois Always Fabulous», помаду для губ марки «Loreal Paris», які поклав у кишеню куртки, та тіні для повік дев’яти кольорів марки «Loreal Paris Karl», які поклав у кишеню штанів. Не надавши вказаний товар касиру для його оплати, обвинувачений покинув приміщення магазину, заволодівши таким способом майном на суму 1074,40 грн.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованого йому злочину визнав повністю, щиро розкаявся та показав, що крадіжку скоїв, щоб подарувати викрадене для дівчини.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів