Заліз до будинку, де вкрав побутову техніку та елітний алкоголь

Автор 02 червня 2020, 17:32

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло, вчинене повторно) Кримінального кодексу України, і призначено йому покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Обраний відносно обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою продовжено на 60 днів, до 30 липня 2020 року включно.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого у дохід держави витрати за проведення експертиз всього 3768 гривень 24 копійки.

Згідно з вироком суду, обвинувачений з 25 по 26 лютого 2020 року, обвинувачений віджав вікно та проник до будинку в м. Шепетівка, в якому тимчасово проживає потерпілий, де умисно, повторно, таємно викрав телевізор марки «Hisens», ноутбук марки «Lеnоvо», аудіо колонку, пляшку настойки «Єгермейстер» та пляшку коньяку «Hennessy», електричний чайник із електричною підставкою, електричну двохкамфорну плиту та сковорідку.

Після цього, обвинувачений відніс викрадені аудіо колонку, пляшку настойки, пляшку коньяку, електричний чайник із електричною підставкою, сковорідку до місця свого проживання для власного користування та вживання.

4 березня 2020 року обвинувачений продав викрадений ноутбук за грошові кошти в сумі 1000 грн, які витратив на власні потреби. Перебуваючи у приміщенні ПТ «Ломбард TOB «Столичний» і компанія», уклавши договір про надання ломбардом фінансового кредиту, згідно із яким отримав фінансовий кредит в сумі 100 грн, які у подальшому витратив на власні потреби, надавши при цьому у предмет застави викрадену електричну двохкамфорну плиту.

Внаслідок умисних протиправних дій обвинуваченого потерпілому завдано майнової шкоди на загальну суму 11100 грн 80 коп.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, визнав повністю, підтвердив обставини, викладені у обвинувальному акті. Кількість та вартість викраденого майна не оспорює, у вчиненому щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілого, обіцяючи відшкодувати заподіяну шкоду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів