У справі про розкрадання коштів на капремонт будинку культури в Ізяславі, судитимуть інженера технагляду

Автор 29 травня 2020, 13:42

Шепетівською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт відносно інженера технічного нагляду, якого підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Так, досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Ізяславського відділення Славутського відділу ГУНП в області, встановлено, що при здійсненні технічного нагляду за виконанням капітального ремонту Ізяславського районного будинку культури інженер технічного нагляду неналежно виконав свої службові обов’язки та не перевірив відповідність виконаних будівельно-монтажних робіт проектним рішенням та вимогам державних стандартів, а також відповідність обсягів та якості виконаних робіт проектно-кошторисній документації.

Внаслідок цього інтересам держави завдано шкоду на суму більше 230 тис грн.

Як повідомив заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Вадим Вітрук, зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість) та обвинувальний акт щодо неї, з угодою про визнання винуватості, скеровано до суду.

Окрім того, правоохоронцями проводиться досудове розслідування кримінального провадження відносно підрядника, який виконував ремонтні роботи.

Керівнику вказаного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України (зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки інтересам держави) КК України.

Пресслужба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів