Житель Шепетівщини сплатить штраф за крадіжку деталей залізничних рейок

Автор 28 травня 2020, 12:15
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Шепетівський міськрайонний суд  визнав винним 37-річного жителя села Шепетівського району в крадіжці (частина 1 статті 185 Кримінального кодексу України) та призначив йому покарання у виді 1360 гривень штрафу.

Крім цього, чоловік має сплатити 1307 гривень витрат на залучення у справі експерта.

Як встановив суд, 31 березня цього року на залізничному перегоні сполученням «Судилків – Шепетівка-Подільська» чоловік за допомогою лому, який приніс із собою, демонтував із залізничних рейок більше 20 металевих деталей, склав їх у сумку, але сам донести не зміг. Тож покликав на допомогу свого знайомого. Той, не знаючи, що майно крадене, допоміг на візку перевезти сумку додому до обвинуваченого.

Представник потерпілого у суді розповіла, що того ж дня працівники залізниці побачили, що зникли 9 підкладок для костильного скріплення Д-50 та 15 костилів, які були прикріплені до рейко-шпальної решітки. Знаходилася вона на закритій дистанції колії, де немає руху потягів, а тому шкоди завдано лише майну «Укрзалізниці» (876 грн).  У судовому засіданні чоловік підтвердив обставини вчинення крадіжки та визнав свою вину.

«Враховуючи щире каяття, визнання обвинуваченим своєї вини, активне сприяння розкриттю злочину, суд вважає необхідним призначити обвинуваченому покарання у виді штрафу, що буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових злочинів», – зазначає у вироку суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів