У Шепетівці засудили двох чоловіків за розбійний напад на односельця

Автор 27 травня 2020, 11:55

34-річному чоловіку суд призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, 20-річному – 3 років із конфіскацією 1/2 частини майна, яке є їхньою власністю, крім житла.

Про це йдеться у вироку Шепетівського міськрайонного суду, який, розглянувши справу, визнав обох чоловіків винними у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у житло (частина 3 статті 187 Кримінального кодексу України). 

Події мали місце пізно ввечері 25 січня 2020 року двоє жителів села на Славутчині – 34 і 20 років – прийшли додому до односельця і, вимагаючи повернути борг, почали його бити, у тому числі обухом сокири. Коли вийшли на подвір’я, потерпілий скористався тим, що нападники стали розмовляти з компанією, яка проходила повз, – утік до будинку, замкнувшись. Та чоловіки вирішили продовжити почате: вибили двері, витягнули господаря за одяг надвір і ще кілька десятків разів його вдарили, наостанок забрали мобільний телефон вартістю 240 гривень, що у нього випав.

У побитого чоловіка медики виявили перелом ребра, носа, закриту черепно-мозкову травму, травму грудної клітини, численні синці, крововиливи по усьому тілу.

«…враховуючи наявність декількох обставин, що пом'якшують їх покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину, відсутність обставин, які його обтяжують, з врахуванням їх осіб, які вперше притягуються до кримінальної відповідальності, мають місце постійного проживання, за яким позитивно характеризуються, та міцні соціальні зв’язки, Б. молодий за віком, К. одружений має на утриманні двох малолітніх дітей, повне відшкодування завданої злочином шкоди, думки потерпілого та відсутності претензій з його боку, незначну активність дій Б., яка виразилась у нанесенні лише декількох ударів руками в тулуб потерпілого, суд знаходить призначити обвинуваченим основне покарання у виді позбавлення волі із застосуванням ч.1 ст. ст. 69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 3 ст. 187 КК України, з конфіскацією 1/2 частини майна, крім житла», – зазначено у вироку.

У судовому засіданні обидва обвинувачених визнали себе винними, попросили вибачення у потерпілого, не оспорюючи обставини, показання давати відмовилися. Потерпілий запевнив, що кривдників пробачив, вони відшкодували завдану шкоду, просив їх не позбавляти волі.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів