Вкрав у Шепетівці дитячу коляску та здав в ломбард у Славуті

Автор 26 травня 2020, 18:49

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні  злочину, передбаченого частиною першою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка)) Кримінального кодексу України, і призначено йому  покарання  у виді 110 годин громадських робіт. Цивільний позов задоволено частково.

Присуджено до стягнення з обвинуваченого на користь  потерпілого майнову шкоду в сумі 700 грн та моральну шкоду в сумі 1000 грн, витрати на правову допомогу в сумі 555,80 грн та на користь держави витрати на залучення експерта в сумі 942,06 грн.

Згідно з вироком суду, 24 січня 2020 року близько 00:00 години, обвинувачений, знаходячись у під’їзді багатоповерхового будинку в м. Шепетівка, виявив дитячу коляску та пару чоловічих черевиків, які знаходилися в сумці вказаної коляски та умисно таємно заволодів ними, завдавши майнової шкоди потерпілому на загальну суму 6116,66 грн. В подальшому, обвинувачений разом зі своїм знайомим, який не був обізнаний про вчинення крадіжки дитячої коляски, приїхав на таксі в м. Славуту до відділення ломбарду, де останній на прохання обвинуваченого, уклав договір про надання фінансового кредиту, надавши при цьому у заставу викрадену коляску, та отримав фінансовий кредит в сумі 1300 грн., які в подальшому віддав обвинуваченому, який розпорядився грошима на власний розсуд.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення обвинувачений свою вину та цивільний позов визнав. У вчиненому щиро розкаявся.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 26 травня 2020, 18:54
0
репостів
0
репостів