За вкрадений ящик пива шепетівчанину присудили 1700 грн

Автор 13 травня 2020, 16:39

Шепетівський міськрайонний суд затвердив угоду про примирення між представником потерпілого та обвинуваченим, визнав останнього винним у грабежі (частина 1 статті 186 Кримінального кодексу України) і призначив обумовлене покарання – 1700 гривень штрафу.

13 квітня цього року в Шепетівці 26-річний місцевий житель, який був напідпитку, зайшов у спеціалізований магазин і на очах у продавчині вкрав упаковку міцного пива вартістю 392 гривні. 12 літрових пляшок хмільного він разом із другом (який не знав, що товар крадений) випили на території місцевої лікарні того ж дня. Про це ідеться у вироку суду.

28 квітня 2020 року між представником потерпілого ТОВ, що орендує магазин, та обвинуваченим за участю захисника укладено угоду про примирення. Підписанти дійшли згоди щодо правової кваліфікації дій за ч.1 ст.186 КК України, істотних для даного кримінального провадження обставин, а також щодо призначення покарання у виді штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень.

«Із врахуванням всіх обставин справи та особи обвинуваченого, суд дійшов висновку, що узгоджене сторонами покарання відповідає не тільки тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, обставинам справи, але й особі обвинуваченого, є обґрунтованим та буде відповідати цілям покарання», – констатує суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів