Суд відхилив апеляційну скаргу обвинуваченої у вбивстві через ревнощі

Автор 18 квітня 2020, 16:10

Обвинувачена в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України), оскаржила вирок Шепетівського міськрайонного суду, яким її визнано винною в інкримінованому злочині, в Хмельницькому апеляційному суді.

Погоджуючись із обставинами справи і доведеністю вини, жінка просила змінити вирок в частині призначення покарання: замість 7 років – 4 роки, застосувавши статтю 69 Кримінального кодексу України. 

Вона вважає, що є підстави для призначення їй більш м’якого, ніж передбачено законом, покарання, бо щиро розкаялася у вчиненому, не хотіла нікого позбавляти життя, під час розгляду справи неодноразово вибачалася у потерпілої, активно сприяла розкриттю злочину, раніше не судима, офіційно працевлаштована, позитивно характеризується.

Прокурор певен, що Шепетівський міськрайонний суд ухвалив законний і обґрунтований вирок.

На думку Хмельницького апеляційного суду, обставини, на які посилається в апеляційній скарзі обвинувачена, суд першої інстанції врахував, а тому призначив покарання в межах мінімальної межі санкції частини 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

«Враховуючи відсутність обставини, що пом`якшують покарання та істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого обвинуваченою злочину, не можуть бути задоволені вимоги апеляційної скарги ОСОБА_1 про призначення їй покарання із застосуванням положень ст.69 КК України нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.2 ст.121 КК України», – ідеться в ухвалі Хмельницького апеляційного суду.

За вироком суду першої інстанції, у ніч на 3 вересня 2019 року 44-річна жителька Шепетівки у пошуках свого співмешканця прийшла до квартири потерпілої. Після наполягання та впустила жінку до оселі, запевнивши, що її коханого там немає. Проте той таки знайшовся – на балконі. Від співмешканки отримав ляпаса, а от господиню квартири після кількох ударів в обличчя вона за волосся виволокла на коридор. Коли від чергового удару жінка впала на бетонну підлогу сходової площадки й втратила свідомість, обвинувачена за одяг стягнула її сходами на перший поверх. Від отриманої відкритої черепно-мозкової травми 38-річна шепетівчанка померла наступного дня в лікарні.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів