Поблизу села Мальованка горіло 7 гектарів сухої трави

Автор 28 березня 2020, 13:21

Упродовж доби, 27 березня вся Хмельниччина палала через паліїв сухої трави. Не минула біда і Шепетівщину.

7 га сухої трави горіло поблизу с. Мальованка Шепетівського району. Цю пожежу ліквідували вогнеборці 17 та 21 Державних пожежно-рятувальних частин.

Також виникали загоряння сухої рослинності у селах Ходаківці Хмельницького району, Березове Деражнянського району, Іванківці, Везденьки Хмельницького району, Нігин, Панівці, Вихватнівці Кам’янець-Подільського району, Томашівка, Косогірка Ярмолинецького району, Яхнівці Волочиського району, Покощівка Ізяславського району, Лепесівка Білогірського району, Ярославка Летичівського району, в м. Хмельницький, м. Нетішин та поза населеним пунктом смт Теофіполь.

Загальна площа всіх пожеж перевищила 20 га. В усіх випадках постраждалих не було.

Державна служба з надзвичайних ситуацій закликає громадян схаменутися! Суха торішня трава – не сміття, а частина екосистеми, створена самою природою. Той, хто стверджує, що спалювати траву корисно, помиляється і вводить в оману інших. Не випалюйте сухотрав’я — передусім ви завдаєте шкоди здоров’ю людей, руйнуєте екосистему, адже при трав’яній пожежі гинуть усі живі комахи і тварини, що мешкають у траві і на поверхні ґрунту. Пам’ятайте — такими діями ви здійснюєте злочин, за який передбачено адміністративну, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність! Тож будьте свідомими! Збережіть природу для майбутніх поколінь!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Відео

0
репостів
0
репостів