Обікрав гараж, відібрав у брата планшет та сам заявив у поліцію про крадіжку

Автор 05 березня 2020, 22:38

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно раніше судимого за злочини проти власності жителя Шепетівського району, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 162 (незаконне проникнення до іншого приміщення), частиною другою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно), частиною другою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинене повторно), частиною першою статті 383 (завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення злочину) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений, 10.12.2019, за допомогою молотка зірвав навісний замок, зайшов в гараж потерпілого, порушивши право останнього на недоторканість його іншого приміщення, де вкрав дві ручні коси для скошування трави, ручну пилу та упряж для коня, чим спричинив матеріальну шкоду на загальну суму 888,34 грн.

Крім того, обвинувачений, перебуваючи в автобусі, попросив у свого брата надати йому планшет, пообіцявши повернути після приїзду. Однак, не маючи наміру повернути, відкрито заволодів планшетом потерпілого та вийшов із автобуса, заподіявши майнової шкоди на загальну суму 1523,20 грн.

Не зупиняючись, перебуваючи за місцем свого проживання, із власного мобільного телефону здійснив дзвінок на лінію «102» та повідомив, що невстановлена особа проникла у його будинок, звідки таємно викрала належний йому планшет.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 162 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Санкція ч. 2 ст. 185 КК України передбачає призначення покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Санкція ч. 2 ст. 186 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Санкція ч. 1 ст. 383 КК України передбачає призначення покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.

 За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 05 березня 2020, 22:49
0
репостів
0
репостів