Отримав вирок нападник, від якого одинока пенсіонерка відбилась за допомогою кислоти

Автор 27 лютого 2020, 17:28

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області у складі колегії суддів ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу та погрозою застосування такого насильства (розбій), поєднаний з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі із конфіскацією майна, яке є його власністю, крім житла.

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід  залишити попередній - тримання під вартою.

Згідно з вироком суду, 04 вересня 2019 року, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, прийшов на подвір’я потерпілої, де попросив у останньої води.

Набравши в криниці води, раптово підійшов до потерпілої та вдарив кулаком в обличчя, від чого вона впала на землю. Не зупиняючись на досягнутому, чоловік схопив потерпілу за верхній одяг, затягнув до будинку, де кинув на підлогу та почав наносити численні удари ногами в область голови та грудної клітки, при цьому вимагаючи у потерпілої грошові кошти. Взявши сірники, почав підпалювати одяг потерпілої, висловлюючи погрози позбавлення її життя у випадку відмови передачі грошей.

Потерпіла, реально сприймаючи погрози обвинуваченого щодо позбавлення життя та спричинення їй тілесних ушкоджень, як такі, що можуть бути реалізовані, повідомила останньому, що грошові кошти знаходяться в сумці, показавши місце їх знаходження. Після цього обвинувачений з сумки дістав та забрав собі 47 грн. Будучи не задоволеним сумою викрадених грошових коштів, обвинувачений, з метою пошуку іншого майна потерпілої, яке становить цінність, почав обшукувати кімнату будинку. В цей час потерпіла взяла пляшку з сірчаною кислотою та з метою захисту від неправомірних дій частково її вилила на обличчя обвинуваченого, від чого він з викраденими коштами в сумі 47 грн. вибіг з будинку на вулицю та попрямував в невідомому напрямку.

Внаслідок своїх неправомірних дій обвинувачений спричинив потерпілій тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості, як такі, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав частково.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів