Неповнолітня шепетівчанка вкрала 11 000 гривень у пенсіонерки

Автор 26 лютого 2020, 20:13

Полонським районним судом визнано винною 17-ти річну шепетівчанку  у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу  України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) та призначено  покарання у виді трьох років позбавлення волі.

«На підставі статей 75, 76, 104 КК України звільнити Б. від призначеного покарання, якщо вона протягом іспитового строку в один  рік не вчинить нового злочину, та виконає покладені на неї такі обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання», - йдеться у вироку.

Як встановив суд, 22 жовтня 2019 року в обідній час неповнолітня шепетівчанка, яка має на утриманні неповнолітню дитину, скуповуючи у населення пір’я та горіхи,  скориставшись відсутністю мешканки будинку, проникла у житло, де в спальній кімнаті  викрала із шафи 11000 (одинадцять тисяч) грн.

В  судовому засіданні  свою вину визнала частково і пояснила, що вона зайшла з метою купівлі горіхів до домоволодіння потерпілої та стала кликати жильців. Оскільки ніхто не відзивався, то вона  через незачинені двері зайшла до житлового будинку, а коли виявила, що в ньому нікого не має,  тоді  вирішила вчинити крадіжку. У вчиненному щиро розкаялась і кошти повернула.

Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що того дня вона пішла працювати на город, який  знаходиться  за її будинком, а  вхідні двері підперла палкою.  Повернувшись до житла,  виявила у кімнатах розкидані речі та викрадені заощаджені неї кошти у сумі 11000 грн., про що вона відразу повідомила в поліцію. Через деякий час гроші для неї були повернуті.

«Суд не погоджується з позицію захисника, що дії обвинуваченої слід перекваліфікувати  на ч.1 ст. 185 КК України із мотивів виникнення у неї умислу на вчинення крадіжки під час перебування у будинку, оскільки сукупність наведених доказів та цілеспрямовані дії обвинуваченої які були направлені на пошук у житлі грошей, свідчать про те, що її проникнення у будинок було викликане саме з метою крадіжки коштів потерпілої», - зазначає  суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Полонського районного суду

0
репостів
0
репостів