Шепетівчанина судитимуть за наїзд на жительку с. Мокіївці

Автор 25 лютого 2020, 15:26

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 26.12.2019, 58-річний місцевий житель, керуючи автомобілем Volkswagen, не вибрав безпечної швидкості, щоб мати змогу зупинити керований транспортний засіб, не зупинився та виїхав на пішохідний перехід, де здійснив наїзд на 20-річну жительку с. Мокіївці, яка маючи перевагу в русі переходила проїзну частину.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримала тілесні ушкодження легкого та середнього ступеня тяжкості, які не були небезпечними для життя в момент заподіяння, але спричинили тривалий розлад здоров’я. Жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому правої ноги і була госпіталізована до травматологічного відділення районної лікарні.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів