Злочинну групу засудили за грабунок пенсіонерів

Автор 13 лютого 2020, 15:20

Вироком Хмельницького міськрайонного суду двом чоловікам призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років, а третьому — 5 років 10 місяців. Окрім того, до них застосували додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Нагадаємо, працівники Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області на території Летичівського району затримали злочинну групу у складі 3-х чоловік, які вчиняли розбійні напади і грабежі стосовно людей похилого віку.

Усі троє — мешканці Вінниці. На той час найстаршому було 47 років, а наймолодшому — всього 20. Затримані раніше вже неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини, а один із них, 28-річний, який, до речі, є уродженцем Летичівського району Хмельницької області, — ще й за нанесення тілесних ушкоджень, що потягли за собою смерть.

Організатор злочинної групи, який працював водієм таксі, збирав та вивчав інформацію про потенційних потерпілих та їхні статки. Інші члени угрупування працювали рекламними агентами, а тому мали змогу відвідувати помешкання громадян та знали, де проживають одинокі люди похилого віку.

Зловмисники пересувались на автомобілі. Серед ночі проникали в будинки самотніх та беззахисних пенсіонерів. Якщо ті намагалися чинити опір, били їх і відбирали усі заощадження. На ці гроші і жили.

Загалом від злочинних дій членів групи потерпіло 5 осіб, серед яких мешканці Хмельниччини та вінничанин.

Хмельницький міськрайонний суд закінчив розгляд матеріалів кримінального провадження і визнав чоловіків винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 186 (Грабіж) та ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. двом засудженим призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років, а третьому — 5 років 10 місяців. Окрім того, до них застосували додаткове покарання у вигляді конфіскації майна.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів