Неповнолітня злодійка уклала мирову з потерпілою

Автор 10 лютого 2020, 22:15

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про примирення у кримінальному провадженні, укладену між потерпілою та обвинуваченою, її законним представником і захисником.

Раніше судиму за злочини проти власності неповнолітню визнано винуватою у скоєнні злочину, передбаченого частиною другою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.

На підставі ст.ст. 75, 104 КК України звільнено Б. від відбування покарання з випробовуванням з іспитовим строком на 1 рік.  

Згідно з вироком суду, обвинувачена, маючи не зняту і не погашену судимість, 04.09.2019, перебуваючи в квартирі, в якій сама проживає, умисно, повторно, таємно викрала належний потерпілій нетбук разом з чохлом та зарядним пристроєм, якого потерпіла передала для неї напередодні з метою зарядки акумуляторної батареї. Після цього викрадений нетбук заховала у сумку та в подальшому передала для Х., яка не будучи обізнаною про дійсне походження нетбука, використовуючи власний паспорт громадянина України, перебуваючи у приміщенні відділення ломбарду, уклала договір про надання фінансового кредиту та застави, згідно із яким передала у заставу нетбук потерпілої, за що отримала кошти в сумі 1050,40 грн., котрі передала для обвинуваченої, якими остання в подальшому розпорядилась на власний розсуд. Вказаними діями неповнолітня заподіяла потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму в розмірі 2366,67 грн.

Обвинувачена повністю визнає свою вину у скоєнні інкримінованого злочину, розуміє права, наслідки укладення та затвердження угоди, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів