4 роки тюрми присудили шепетівчанину за викрадення 10 тис грн

Автор 30 січня 2020, 18:24
4 роки тюрми присудили шепетівчанину за викрадення 10 тис грн Фото ілюстративне

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності жителя визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого частиною третьою статті 186 (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане із проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

До вступу вироку в законну силу обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, взявши його під варту в залі судових засідань.

Згідно з вироком суду, обвинувачений, 17 жовтня 2018 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, пошкодивши навісний замок, проник у будинок потерпілої, яка є особою похилого віку, де таємно викрав грошові кошти в сумі 10 000 грн та скляну банку з водою та капронову кришку до неї.

Після цього із викраденим покинув домоволодіння та був викритий потерпілою, на звернення якої не відреагував, а продовжив свою злочинну діяльність, рухаючись далі, після чого грошовими коштами розпорядився на власний розсуд, а скляну банку із водою та капронову кришку відніс до свого знайомого.

Обвинувачений відкрито викрав грошові кошти та майно потерпілої на загальну суму 10 020 грн, завдавши потерпілій майнової шкоди на вказану суму.

В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочину визнав повністю, цивільний позов визнав частково лише в частині відшкодування матеріальної шкоди, вартість викраденого не оспорював, у вчиненому щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілої та частково відшкодував заподіяну матеріальну шкоду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів