Шепетівські рятувальники провели тренування для працівників РДА

Автор 23 січня 2020, 18:03

23 січня у приміщенні райдержадміністрації для її працівників відбулося спеціальне об’єктове тренування з питань цивільного захисту за участі представників Служби порятунку Шепетівського району.

Під час підготовчого періоду перед тренуванням були відпрацьовані питання, пов’язані з розробкою навчально-методичної документації, підготовки навчальних місць з відпрацювання практичних заходів, оцінки готовності персоналу, який залучається до навчання, засобів імітації, систем управління та оповіщення. У процесі тренування учасники відпрацювали в умовах надзвичайної ситуації, навчались користуватись вогнегасником, спробувавши на практиці загасити умовну пожежу на її початковій стадії.

Підсумовуючи, керівник навчань проаналізував правильність дій керівного складу та працівників РДАщо брали участь у навчанні, щодо виявлення заходів, які сприяють підвищенню надійності роботи обладнання та безпеки персоналу при ліквідації аварії природного та техногенного характеру.

Основна мета тренувань досягнута, адже учасники вдосконалили методи узагальнення та аналізу даних про обстановку, що виникла під час надзвичайної ситуації, здобули практику у проведенні та розрахунках підготовки оперативної обстановки та обґрунтованих пропозицій для прийняття рішень, відточили вміння своєчасно доводити завдання до виконавців та здійснювати контроль за їх виконанням, навчились на практиці вирішувати прийоми й способи проведення рятувальних та інших невідкладних робіт. Це допоможе не розгубитись, а діяти швидко у разі реальної небезпеки.

Шепетівський районний сектор
ГУ ДСНС у Хмельницькій області

0
репостів
0
репостів