Шахраї “повішали” на шепетівську вчительку 5 кредитів на 50 тисяч грн

Автор 13 січня 2020, 23:56

Відповіла на дзвінок і «взяла» 5 кредитів. На гачок шахраїв потрапила жителька Шепетівки. У довіру до жінки втерлися під виглядом мобільного оператора. Запропонували покращити якість зв’язку і попросили назвати код з СМС повідомлення. Жінка назвала чотири цифри, і на її ім’я оформили безліч позик. 

“Щотижня приходять СМС-повідомлення, що я повинна сплатити кредити, яких я взагалі не брала”, - розповідає для журналістів ТБ мешканка Шепетівки Тетяна Діденко.

Педагога тероризують кредитні спілки з вимогою погасити прострочені позики. Їх оформили після дзвінка нібито мобільного оператора.

“Для покращення зв’язку сказали, що мені прийде СМС і я повинна назвати чотири цифри. Буквально через 2 хвилини прийшла СМС. Мені передзвонили і я назвала цифри. Після цього у мене почалися проблеми”, - говорить Тетяна Діденко.

Не дають жити і колектори, наполягають на погашенні майже 50 тисяч грн позики, оформлених у кількох компаніях. На жінку шахраї оформили аж 5 кредитів. Потерпіла звернулася до поліції. Там усі епізоди визнали шахрайством і почали розслідування. Слідчим пані Тетяна надала номер, з якого дзвонили шахраї. Триває пошук зловмисників. Правоохоронці кажуть, що більше інформації про аферу, то більше шансів спіймати організаторів.

“Зберегти максимум доказів, які допоможуть працівникам поліції швидше вийти на особу-шахрая. Це номери телефонів, з яких вам телефонують, підтвердження здійснення вами банківських операцій, номери тих карток, куди ви перераховували кошти”, - коментує Інна Пронік, речниця управління Нацполіції у Хмельницькій області.

dfg

Якщо ж втрапили у пастку аферистів та виявили, що на вас оформили кредит, необхідно того ж дня звернутися до поліції. Та краще уберегтися і нікому не передавати своїх даних - радить адвокатка Ярослава Авраменко.

“В жодному разі телефоном стороннім особам не повідомляти ніяких цифр, які на картці, жодних СМС, які приходять. Тому що ми не можемо перевірити, хто знаходиться по той бік зв’язку”, - додає адвокатка Ярослава Авраменко.

fgh

Щоби відбитися від колекторів ошукана Тетяна Діденко відправила у кредитні спілки довідки з поліції про факт шахрайства.

Останнє редагування 14 січня 2020, 15:54

Відео

0
репостів
0
репостів