Водія автомобіля «DAEWOO» судитимуть за наїзд на шепетівчанина

Автор 08 січня 2020, 17:12

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що 09.11.2019, обвинувачений, керуючи автомобілем марки «DAEWOO», допустив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху, щоб мати змогу зупинити транспортний засіб, допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину вулиці, поза межами пішохідного переходу зліва направо відносно руху вказаного автомобіля.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди та порушення Правил дорожнього руху, пішохід отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричиняють тривалий розлад здоров’я.

Нагадуємо, що санкція ч. 1 ст. 286 КК України передбачає призначення покарання у виді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 08 січня 2020, 17:29
0
репостів
0
репостів