Під час одержання неправомірної вигоди викрито голову селищної ради

Автор 11 грудня 2019, 15:28

За процесуального керівництва Шепетівської місцевої прокуратури, слідчим відділом Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області у взаємодії зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди головою селищної ради однієї з об’єднаних територіальних громад Хмельниччини.

Встановлено, що, використовуючи своє службове становище, посадова особа вимагала у мешканця області 600 доларів США. За цю суму вона обіцяла сприяти у прийнятті сесією селищної ради рішення про надання в оренду двох земельних ділянок.

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, за вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання викритій особі запобіжного заходу.

Пресслужба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів