Прокуратура подала до суду на комунальне підприємство Шепетівки

Автор 05 грудня 2019, 16:39
Прокуратура подала до суду на комунальне підприємство Шепетівки Фото з мережі Інтернет

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель одним із комунальних підприємств міста Шепетівка.

Встановлено, що у грудні минулого року тендерним комітетом підприємства визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закупівлю за бюджетні кошти 15 тис. літрів дизельного палива.

Відповідно до умов правочину загальна вартість товарної продукції склала 377 тис. грн. Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити, зменшено на 900 літрів. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору лишилась сталою.

Таким чином, сторонами протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Тому, як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання цієї додаткової угоди до договору недійсною.

Позов прокурора перебуває на розгляді в господарському суді Хмельницької області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Останнє редагування 05 грудня 2019, 16:50
0
репостів
0
репостів