Шепетівчанина, який за п'янство забив до смерті співмешканця матері, лікуватимуть у психіатричному закладі

Автор 05 грудня 2019, 14:54
Шепетівчанина, який за п'янство забив до смерті співмешканця матері, лікуватимуть у психіатричному закладі Фото з мережі Інтернет

Шепетівський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого, підтримане прокурором, про застосування примусових заходів медичного характеру до обвинуваченого в умисному вбивстві (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

«В ході судового розгляду було встановлено, що він вчинив суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, тобто не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними внаслідок хронічного психічного захворювання і на даний час також страждає хронічним психічним захворюванням, потребує примусових медичних заходів у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з суворим наглядом», – ідеться в ухвалі суду.

Крім того, суд частково задовольнив цивільний позов потерпілого – брата вбитого – і стягнув на його користь 100 тисяч гривень моральної шкоди.

Згідно із судовим рішенням, 22 липня цього року 45-річний шепетівчанин у будинку, де жив разом з матір’ю та її співмешканцем, забив останнього дерев’яним поліном до смерті. За висновками медичних експертів, він завдав 6-8 ударів в область обличчя і тулуба, при цьому не усвідомлював свої дії та не керував ними через хронічне психічне захворювання.

Чоловік у суді свою вину визнав, пояснив, що між ним і співмешканцем матері були складні стосунки, бо той зловживав алкоголем і втягував у це жінку, тому, коли після повернення із заробітків застав в хаті безлад і п’яного співмешканця, не стримався, схопив поліно, що лежало на купі дров в кімнаті, й кілька разів його вдарив. Тіло витягнув на подвір’я та через півгодини викликав «швидку», проте медики констатували смерть.

Заслухавши свідків, дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку про доведеність його вини в умисному вбивстві та того факту, що він вчинив його у стані неосудності.

«Частиною 2 ст. 513 КПК України встановлено, що у разі визнання доведеним, що особа вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, суд постановляє ухвалу про застосування примусових заходів медичного характеру», – зазначає суд в ухвалі, яка ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів