3 роки умовно присудили шепетівчанину, який незаконно носив та зберігав зброю

Автор 19 листопада 2019, 13:55
3 роки умовно присудили шепетівчанину, який незаконно носив та зберігав зброю Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим.

Ш. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 263 (носіння, зберігання, придбання, передача бойових припасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки.

На підставі ст.75 КК України звільнено Ш. від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки.

Згідно з вироком суду, житель м. Шепетівка, 25 серпня 2019 року, знаходячись на газоні загального користування поряд багатоквартирного будинку, не маючи відповідного дозволу, виявив та придбав: один снаряд та два патрони до нарізної стрілецької вогнепальної зброї, після чого переніс та зберігав їх у підсобному приміщенні.

У подальшому, обвинувачений переніс снаряд і патрони до магазину, де продемонстрував ці боєприпаси відвідувачам торговельного закладу та передав їх М., який викинув їх неподалік та повідомив працівників поліції про факт незаконного носіння, зберігання, придбання та передачі бойових припасів, якими було виявлено та вилучено їх за результатами проведених оглядів місця події.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винуватим в інкримінованому злочині, підтримав угоду про визнання винуватості, просив її затвердити. Зазначив, що зможе  реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов’язання.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів