В шепетівському "Епіцентрі" ліквідували пожежу, але умовну

Автор 30 жовтня 2019, 16:12

30 жовтня у гіпермаркеті «Епіцентр» провели командно штабне тренування (КШТ) з органами управління та силами цивільного захисту Шепетівської міської ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту області та відпрацювали ліквідацію умовної пожежі.

За легендою навчань над територією міста пройшов сильний  ураган. Внаслідок падіння дерев, пошкоджені лінії електромереж,  зруйновані дахи будинків по вул. Некрасова.

Замикання енергосистеми в приміщенні «ЕпіцентрК» призвело до  виникнення пожежі, що спричинила вибух легкозаймистих речовин складу готової продукції. Внаслідок чого є травмовані та один загиблий працівник.

У ході проведеного навчання було відпрацьовано оповіщення та збір керівного складу органів цивільного захисту міста,  керівників спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту, організацію роботи спеціалізованих служб цивільного захисту міста та суб’єктів господарювання  в умовах надзвичайної ситуації та організацію оповіщення населення про загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

Далі тренування перейшли у практичну фазу, яка відбувалася в декілька етапів.  Спершу персонал гіпермаркету намагався самостійно загасити полум’я, але не впоравшись викликали пожежників та «швидку допомогу», провели евакуацію працівників магазину.

Після прибуття на місце вогнеборці винесли постраждалих та ліквідували пожежу, а медики надали допомогу потерпілому. Задіявши у навчаннях кран відпрацювали розбирання завалів на випадок їх виникнення.

По завершенню командно штабного тренування його учасники підбивали підсумки та оцінили злагодженість дій усіх залучених у навчаннях служб.

За інформацією прес-служби Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів