У Шепетівському парку побив чоловіка, витягнув у нього 300 грн, а тепер сяде за ґрати

Автор 11 жовтня 2019, 12:09
У Шепетівському парку побив чоловіка, витягнув у нього 300 грн, а тепер сяде за ґрати Фото з мережі Інтернет

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким неодноразово судимого за скоєння злочинів проти власності і проти життя та здоров’я особи Д. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій)) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців.

Згідно з вироком суду, 08 травня 2019 року, Д., перебуваючи біля входу до дитячого розважального лабіринту, що на території Шепетівського міського парку культури та відпочинку, підійшов до потерпілого, взяв його обома руками за верхній одяг і став витягувати з середини лабіринту. Погрожуючи потерпілому застосуванням насильства, яке є небезпечним в момент заподіяння, а саме фізичною розправою над ним, і яку останній сприйняв за реальну, внаслідок чого не чинив нападнику активного опору, обвинувачений коліном наніс потерпілому один удар в голову, внаслідок чого потерпілий  закрив обличчя руками, після чого витягнув з лівої кишені штанів потерпілого кошти в сумі 300 грн, заволодівши ними у вказаний спосіб. 

В судовому засіданні 26 вересня 2019 року обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині не визнав. Після дослідження всіх доказів у справі, в судовому засіданні 07 жовтня 2019 року обвинувачений вину в інкримінованому злочині визнав, показав, що розкаюється у скоєному.

Суд, попри визнання вини обвинуваченим в судовому засіданні 07 жовтня 2019 року, не приймає його щирого каяття у скоєному, оскільки зізнавальні показання обвинувачений дав безпосередньо після дослідження всіх доказів сторони обвинувачення, якими повністю доводиться його вина, перед судовими дебатами, тому вказане суд оцінює як намагання пом’якшити свою відповідальність у скоєному.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 11 жовтня 2019, 12:19
0
репостів
0
репостів