Серійному викрадачу велосипедів з Шепетівки присудили понад 4 роки за ґратами

Автор 04 жовтня 2019, 15:05

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким раніше судимого за злочини проти власності П. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно), частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно, поєднане із проникненням у житло та інше приміщення і сховище), частиною другою статті 15 частина третя статті 186 (закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), вчинений повторно, поєднаний з проникненням у сховище) Кримінального кодексу України та призначено покарання на підставі ч. 1 ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання призначених покарань остаточно призначено П. 4 роки 1 місяць позбавлення волі.

На підставі ч. 1, 5 ст. 71 КК України, за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання, призначеного за вироком Шепетівського міськрайонного суду від 30 січня 2019 року, до покарання за цим вироком, остаточно призначено для П. 4 роки 2 місяці позбавлення волі.  

Стягнуто з П. на користь держави 3914,14 грн за проведення товарознавчих експертиз Хмельницьким НДЕКЦ МВС України.

Згідно з вироком суду, у період з листопада 2018 року по травень 2019 року, П., неодноразово проникаючи на території домоволодінь, умисно, повторно, таємно викрадав велосипеди та доставляв до місця свого проживання (6 епізодів).

Крім того, 29.03.2019 року, П. намагався викрасти дитячий велосипед із домоволодіння, був помічений потерпілою, однак не зважаючи на неї, спробував втекти разом із велосипедом. На крик потерпілої із магазину вибігли А. та З., які почали зупиняти обвинуваченого, після чого останній кинув викрадений велосипед і таким чином не довів свій злочин до кінця.

11.04.2019 року П., проник на територію домоволодіння в м. Шепетівка, де через незамкнені двері проник в будинок, який належить Г., звідки викрав з полиці шафи грошові кошти в сумі 1500 грн, які заховав у кишеню куртки та надалі витратив на продукти харчування.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованих злочинів визнав частково, щиро розкаявся.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 04 жовтня 2019, 15:26
0
репостів
0
репостів