Одинока пенсіонерка позбулась нападника за допомогою сірчаної кислоти

Автор 02 жовтня 2019, 16:18

Полонський районний суд задовольнив клопотання слідчого і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло).

Як пояснив слідчий, ввечері 4 вересня нетверезий житель Шепетівського району зайшов на подвір’я 82-річної жінки, що сама мешкає на хуторі біля села Полонського району, і попросив води. Витягнувши відро з колодязя, підійшов до потерпілої і почав бити, вимагаючи гроші. Коли ж та сказала, що не має – у хід пішли підпалювання одягу і погрози розправою. Зрештою із жіночої сумки чоловік забрав 47 гривень. Та цього йому видалося замало, тож почав шукати у хаті цінні речі. Жінка тим часом побігла на кухню, де взяла пляшку із сірчаною кислотою та частину вилила в обличчя кривдника. Відтак той вибіг з хати.

На думку суду, жителя Шепетівщини обґрунтовано підозрюють у вчиненні тяжкого злочину – розбою, поєднаному з проникненням у житло, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

«При цьому, в ході досудового розслідування встановлено, що він на даний час ніде не працює та не навчається, постійного джерела доходів не має, засобами зв’язку не володіє, проживає на горищі у своєї сестри. Крім того, може впливати на потерпілу, яка 1937 року народження, проживає одна на хуторі, – зазначає в ухвалі слідчий суддя. – Саме запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, забезпечить належну поведінку та виконання покладених на підозрюваного процесуальних обов'язків та зможе запобігти зазначеним ризикам, передбаченим ст.177 КПК України».

Зважаючи, що чоловіка підозрюють в тяжкому злочині, з урахуванням доведених слідчим та прокурором ризиків, передбачений статтею 177 Кримінального процесуального кодексу України, розмір застави суддя не визначала.

Протягом п’яти днів ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 02 жовтня 2019, 16:23
0
репостів
0
репостів