За побиття сусідки тещі - 850 грн, а колишньої дружини - 240 годин громадських робіт

Автор 24 вересня 2019, 14:42

Днями Шепетівський міськрайонний суд виніс вирок у двох різних справах, але за однією статтею Кримінального кодексу України - умисне тілесне пошкодження.

14 липня цього року чоловік прийшов до будинку колишньої дружини, де між ними почалася сварка, під час якої той вдарив жінку кулаком в обличчя.

У суді чоловік свою вину не визнав. Стверджував, що екс-дружину не бив. Прийшов провідати сина, а вона, нетвереза, облаяла його, ще й бігла за ним із сапою.

Та показання потерпілої і двох свідків підтвердили, що чоловік таки завдав жінці тілесного ушкодження, яке відноситься до категорії ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

«…обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності за спричинення тілесних ушкоджень К., однак справу було закрито за примиренням, в 2019 році притягувався до адміністративної відповідальності за насильство в сім'ї. 

Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого, є вчинення злочину щодо колишнього подружжя», – зазначив у вироку суд та призначив йому покарання – 240 годин громадських робіт.

22 липня 2019 року, С., під час словесного конфлікту з сусідкою своєї тещі, який виник на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, інший чоловік наніс останній один удар кулаком в око, внаслідок чого потерпіла впала на землю, при цьому вдарилась стегном. Коли потерпіла лежала на землі, С. продовжував наносити їй удари.

В результаті вказаних дій обвинувачений заподіяв потерпілій тілесні ушкодження, які відносяться до категорії тілесних ушкоджень легкого ступеня тяжкості.

Судом призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. В судовому засіданні обвинувачений свою вину у інкримінованому злочині визнав частково, щиро розкаявся.

Вироки законної сили не набрали і можуть бути оскаржені до Хмельницького апеляційного суду. 

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів