Через халатність на будівництві робітника вбило електричним струмом

Автор 30 липня 2019, 16:40

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно громадянина Г., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 271 (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці службовою особою підприємства, якщо це порушення спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що Г., будучи відповідальною особою за стан охорони праці, пожежної безпеки по будівельній дільниці, видавши 06.09.2016 підсобним робітникам П. та К. завдання на 07.09.2016  зачищати і готувати до бетонування, а згодом і заливати бетоном вибоїну, будучи зобов’язаним заборонити виконання бетонних робіт із використанням бетонозмішувача, який у зв’язку із наявністю тріщин не відповідав Правилам безпечної експлуатації електроустановок споживачів, не передбачив можливості настання суспільно-небезпечних наслідків своєї бездіяльності, на вказаний об’єкт перед початком робіт не прибув, не перевірив справність бетонозмішувача та не контролював стан техніки безпеки при виконанні робіт робітником П., який з метою зміни робочого положення барабану взявся руками за поворотне колесо (штурвал) бетонозмішувача, одночасно доторкнувшись грудиною до нього, а ногою – до захищеної бетоном частини металевої арматури залізобетонної огорожі, в результаті чого через тіло П. пройшов електричний струм.

Ураження струмом спричинило смерть робітника П.

Нагадуємо, що санкція ч. 2 ст. 271 КК України передбачає призначення покарання у виді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів