Апеляційний поставив крапку у справі про смертельну ДТП

Автор 18 липня 2019, 13:20

1 січня 2018 року, у Шепетівці по вулиці Судилківській сталася жахлива дорожньо-транспортна пригода. Водій автомобіля "Мерседес" збив маму з донькою та зник з місця подіі, покинувши авто. І ось через півтора року суд нарешті поставив крапку у цій справі.

Хмельницький апеляційний суд встановив, що вирок Шепетівського міськрайонного суду від 15 січня 2019 року необхідно залишити без змін, апеляційну скаргу захисника в інтересах обвинуваченого – без задоволення.

Оскаржуваним вироком 38-річного жителя Шепетівки визнано винним у хуліганстві, вчиненому групою осіб із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України), умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України), незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (частина 1 статті 309 Кримінального кодексу України), незаконному носінні, зберіганні та придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України) та у порушенні правил безпеки дорожнього руху, особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло тяжкі тілесні ушкодження (частина 2 статті 286 Кримінального кодексу України). Обвинуваченому суд першої інстанції призначив остаточне покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Згідно зі зміненою апеляційною скаргою, захисник обвинуваченого просив пом’якшити покарання – і остаточно присудити його підзахисному 5 років ув’язнення. Прокурор та представник потерпілого наполягали на законності вироку Шепетівського суду і просили апеляційний суд залишити його без змін.

Докладніше про справу можна почитати за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/Review/79214431

Мотиви апеляційного суду будуть викладені у повному тексті судового рішення, який судді проголосять 22 липня 2019 року о 15 год.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

Останнє редагування 18 липня 2019, 13:26
0
репостів
0
репостів