Тюремник, який "під шафе" збив двох пішоходів, уник ув’язнення

Автор 24 червня 2019, 16:10

Виконуючий обов'язки начальника Шепетівського міськрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції Ковальчук Ігор Петрович, який на “зебрі” автівкою збив двох жінок, одна з яких згодом померла в лікарні, уник в’язниці. Про це свідчить вирок Славутського міськрайонного суду від 24 квітня 2019 року.

Ігора Ковальчука визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України “Порушення правил безпеки дорожнього руху” та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права керування транспортним засобом на 3 роки. На підставі ст.75 КК України обвинуваченого водія звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Наразі прокуратура оскаржує вирок у Хмельницькому апеляційному суді. Найближче засідання відбудеться 8 серпня.

Додамо, що санкція ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Як відомо, 14 жовтня 2018 року автомобіль марки «Ford Fiesta» під керуванням Ігоря Ковальчука, який на той момент перебував у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на двох  жінок, які переходили дорогу по нерегульованому пішохідному переходу.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди одна з пішоходів отримала тілесні ушкодження, інша жінка – травми не сумісні з життям і згодом померла в лікарні.

Відео

0
репостів
0
репостів