Мотоцикліст отримав 5 років позбавлення волі за смерть свого пасажира

Автор 21 червня 2019, 00:21

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким Д. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого  частиною другою статті 286 ( порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспортного засобу, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді  позбавлення  волі на строк  5 років.

Згідно вироку, 20 травня 2018 року, обвинувачений Д. не маючи посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії, порушив правила експлуатації транспорту, рухався по проспекту Миру в м. Шепетівка на технічно несправному мотоциклі «Урал», без бокового причепа, несправність якого полягала у відсутності ручки та тросу приводу гальм переднього колеса, на якому в якості пасажира перевозив потерпілого П. без мотошолома.

Продовжуючи рух по проспекту Миру  в м. Шепетівка в напрямку вул. Залізничної, на ділянці дороги, яка має по дві смуги руху в кожному напрямку, наблизився  до транспортного засобу – автомобіля марки BMW 320D, який рухався в крайній лівій смузі з увімкненим покажчиком лівого повороту, не врахував вказану дорожню обстановку, не вжив заходів для зменшення швидкості або безпечного об’їзду перешкоди, а прийняв рішення про його випередження, під час виконання якого не вибрав безпечної дистанції та безпечного інтервалу, не переконався, що водій попутного транспортного засобу, який рухається попереду по тій самій смузі, не подав сигналу про намір повороту ліворуч, змінив напрямок руху ліворуч з виїздом на зустрічну смугу руху, де допустив зіткнення з попутним автомобілем марки BMW 320D. Внаслідок вказаної дорожньо-транспортної пригоди пасажир мотоцикла П. отримав тяжкі тілесні ушкодження, які в даному випадку призвели до смерті останнього.

Обвинувачений свою вину визнав частково.

До набрання вироком законної сили обвинуваченому міру запобіжного заходу не обрано. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів