Не лише не розрахувався за таксі, але і обікрав таксиста

Автор 07 червня 2019, 13:11

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким Ж. визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 189, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 357, ч. 3 ст. 357 КК України та на підставі ч.1 ст. 70, пп. «б» п. 1 ч. 1 ст. 72 КК України за сукупністю злочинів, шляхом переведення покарання у виді обмеження волі у покарання у виді позбавлення волі, часткового складання призначених покарань, остаточно призначити Ж. 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного на праві власності майна, крім житла.

Згідно вироку, 25 січня 2018 року близько 02 год. 30 хв., Ж., перебуваючи в салоні автомобіля, з визначених ним самим мотивів про обов’язок потерпілого Ш. провести розрахунок за возіння останнього, умисно, застосовуючи насильство, яке не є небезпечним для життя та здоров′я потерпілого і виразилось у нанесенні тілесних ушкоджень, відкрито заволодів паспортом потерпілого, банківськими картками та мобільним телефоном.

Пізніше обвинувачений застосував фізичне насилля відносно потерпілого, з пневматичного пістолета здійснив біля трьох прицільних пострілів в нього, один з яких влучив в шию, після чого потерпілий став втікати. Наздогнавши потерпілого, обвинувачений продовжив наносити удари потерпілому.

Попередньо запитавши у потерпілого пін-коди викрадених карток, обвинувачений намагався зняти кошти потерпілого у банкоматі та відкрито заволодіти ними, проте через неправильне повідомлення потерпілим пін-кодів коштів не зняв.

Погрожуючи потерпілому застосуванням насильства, Ж. примусив останнього написати розписку про обов’язок повернути йому кошти в сумі 2000 грн.

Ж., приїхавши до домоволодіння матері потерпілого - потерпілої С., показав їй незаконно отриману розписку, ввівши її в оману. На виконання неіснуючого зобов’язання сина потерпіла передала обвинуваченому кошти в сумі 1000 грн., якими останній заволодів у вказаний спосіб та розпорядився на власний розсуд.

В судовому засіданні обвинувачений Ж. свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів визнав повністю, щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілих.

До набрання вироком законної сили змінено Ж. запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою, взявши його під варту із зали судових засідань Шепетівського міськрайонного суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів