У Шепетівці судили серійних злодіїв, які накрали на майже 60 тис. грн

Автор 05 червня 2019, 14:09

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким визнано винуватими раніше судимих Ф. та Б. За повідомленням прес-служби суду, Ф. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити покарання у виді 4 років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України за сукупністю вироків остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4  роки 6 місяців.

За ч. 3 ст. 357 КК України Ф. виправдано у зв’язку з відсутністю в його діях  складу злочину.

Б. визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 186 КК України. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

Присуджено стягнути з Ф. та Б. на користь потерпілої Д. по 4822,09 грн. у відшкодування матеріальної шкоди та по 3000 гривень у відшкодування моральної шкоди.

У період з листопада по грудень 2018 року, Ф., за попередньою змовою групою осіб з Б., неодноразово проникали до магазинів, ремонтних майстерень, де зривали решітки та розбивали вікна, зривали захисні ролети центральних входів та викрадали грошові кошти, мобільні телефони, інше майно, чим заподіяли майнової шкоди потерпілим на загальну суму 56 218,35 грн.

Крім того, органами досудового слідства  Ф. обвинувачується в тому, що 09 грудня 2018 року, перебуваючи у ремонтній майстерні, взяв зі столу паспорт громадянина України Л., якого виявив на столі та поклав його у рюкзак.

Перевіривши в ході судового слідства докази обвинувачення Ф. по епізоду незаконного заволодіння паспортом Л. суд приходить до висновку, що обвинуваченого слід виправдати у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину.

В судовому засіданні обвинувачений Ф. свою вину у вчиненні таємного викрадення чужого майна та замаху на таємне викрадення чужого майна визнав. Не визнав вини у вчиненні незаконного заволодіння паспортом.

Обвинувачений Б. частково визнав свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень. Заперечив свою причетність до вчинення відкритого викрадення грошей у потерпілої Ч.

До набрання вироком законної сили обвинувачені будуть утримуватись під вартою. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

0
репостів
0
репостів