За переламані пенсіонеру ребра перед судом відповідатиме 56-річний шепетівчанин

Автор 29 травня 2019, 13:16

Шепетівський міськрайонний суд розгляне справу щодо обвинувачення 56-річного жителя Шепетівки у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті  296 Кримінального кодексу України (хуліганство) і частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, що спричинило тривалий розлад здоров’я).

За версією досудового слідства, у вересні 2017 року до пенсіонера, що рибалив на березі ставка у с. Серединці Шепетівського району, підбіг обвинувачений, вдарив ногою у груди, зламав вудку – і втік. Як результат, у літнього чоловіка два зламаних ребра та гематома.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років (ч. 1 ст. 296 КК України).

Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я або значну стійку втрату працездатності менш як на одну третину, карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 122 КК УКраїни).

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів