У Шепетівці судили чоловіка, який виготовляв фальсифікований алкоголь

Автор 12 квітня 2019, 13:09

Жителя Шепетівського району визнано винним за виготовлення та зберігання фальсифікованого алкоголю. Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним.

Г. визнано винуватим у скоєнні злочинів, передбачених частиною першою статті 204 (незаконне зберігання з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв), частиною другою статті 204 (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів), частиною першою статті 199 (виготовлення та зберігання з метою використання при продажу товарів підроблених марок акцизного податку), частиною другою статті 199 (виготовлення та зберігання з метою використання при продажу товарів підроблених марок акцизного податку вчиненого повторно) КК України та на підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. На підставі ст. 75 КК України звільнено Г. від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 3 роки.

Згідно вироку, у період з квітня 2016 року по жовтень 2017 року, раніше судимий Г. придбавав у невстановлених слідством осіб незаконно виготовлений етиловий спирт, що містився у різній тарі та транспортував автомобілями до власного домоволодіння, виготовляв незаконно виготовлені алкогольні напої під виглядом горілки з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, які зберігав з метою збуту у житловому та господарському (підсобному) приміщеннях, а також у транспортних засобах.

Також, обвинувачений придбавав пусті пляшки з під горілки різних об’ємів, корки та дозатори до пляшок, етикетки алкогольних напоїв відомих торгівельних марок.

В квітні 2016 року Г. придбав обладнання, яке необхідне для масового незаконного виробництва алкогольних напоїв, зокрема циркуляції та змішування компонентів та самостійно виготовив спеціальні ключі для закорковування скляних пляшок.

Крім того, Г., у власному будинку, за допомогою комп’ютерної та копіювальної техніки виготовляв з метою використання при продажу товарів (незаконно виготовлених алкогольних напоїв під виглядом горілки) підроблені марки акцизного податку, а також їх зберігав з цією метою у підсобному приміщенні, у спальні будинку та дерев’яній прибудові до хліва домоволодіння.

Частину незаконно виготовлених підроблених марок акцизного податку обвинувачений наклеїв на пляшки з виготовленими алкогольними напоями під виглядом горілки.

Крім того, обвинувачений, з метою отримання неконтрольованого державою прибутку, продовжив незаконно виготовляти та зберігати марки акцизного податку, вчинивши злочин повторно.

Обвинувачений Г. повністю визнав себе винуватим в інкримінованих злочинах, підтримав угоду про визнання винуватості.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів