На виконкомі розглядали питання міських перевезень, виборів та допомоги дітям-сиротам

Автор 22 лютого 2019, 15:17

21 лютого члени виконавчого комітету на черговому засіданні розглянули 30 питань порядку денного. Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради розповів детальніше про найголовніші з них.

На початку засідання одноголосно підтримано проекти рішень, які були винесені на розгляд виконкому комісією з питань захисту прав дитини. Ці рішення стосуються захисту прав та інтересів дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Зокрема, це надання статусу дитини-сироти, встановлення піклування над малолітними та неповнолітніми, встановлення порядку участі батька у вихованні дитини, визначення місця проживання дитини, захист майнових, житлових прав дітей тощо.

Далі члени виконкому розглянули питання про підсумки роботи за 2018 рік щодо розгляду звернень громадян у виконавчому комітеті Шепетівської міської ради.  У своїх зверненнях громадяни порушують різноманітні питання, які стосуються практично усіх сфер життя суспільства. За характером порушених у зверненнях питань головне місце займають питання соціального захисту населення – це оформлення субсидій, надання матеріальної допомоги; комунального  господарства – це проведення ремонтних робіт будинків та покрівель, доріг, поліпшення житлових умов, благоустрій території; економічної політики та будівництва, підприємництва; сім’ї, дітей та молоді тощо. На жаль, всі порушені громадянами питання одразу вирішити позитивно неможливо через обмеженість фінансування. Але, все ж таки, міською радою та її виконавчим комітетом було задоволено велику кількість звернень стосовно поточного ремонту дахів будинків, під`їздів, ремонту доріг, відновлення зовнішнього освітлення та інших питань житлово-комунального господарства.

У зв’язку із необхідністю проведення конкурсу з визначення перевізників пасажирів на регулярних автобусних маршрутах загального користування по місту, прийнято рішення виконавчого комітету про затвердження складу конкурсного комітету з визначення перевізників. Також,  у зв’язку з тим, що перевізник з 23 жовтня 2018 року тимчасово припинив перевезення пасажирів на маршруті №12 «Залізничний вокзал – Д/к «Імпульс» і досі не відновив перевезення, члени виконавчого комітету розірвали договір з перевізником та оголосили конкурс по зазначеному вище маршруті. Крім того, у зв’язку із закінченням строку дії договорів на перевезення автомобільним транспортом, оголошено конкурси на перевезення пасажирів в міському автомобільному транспортні загального користування на маршрути №№ 2, 5, 6-А.


Реклама: Проживаєш у столиці і плануєш купити автомобіль? Тоді тобі вже зараз варто поглянути на автошколы киева щоб бути готовим осідлати свого сталевого коня відразу. У нас на сайті ви окрім переліку шкіл знайдете всю необхідну інформацію, а також відгуки про кожну з них.


Також, у ході засідання члени виконавчого комітету прийняли рішення про реєстрацію колективних договорів та змін і доповнень до чинних договорів, затвердили вартість харчування для дітей з інвалідністю по Шепетівському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю, затвердили Положення та встановили тарифи на надання платних послуг Шепетівськими міськими бібліотеками, затвердили склад координаційної ради з питань сім’ї, гендерної політики і попередження торгівлі людьми, затвердили перелік підприємств, організацій та установ, у яких порушники відбуватимуть адміністративне стягнення та покарання у виді громадських робіт, розглянули питання містобудування та архітектури, видалення зелених насаджень, розміщення тимчасових споруд та інші.

На виконання частини 4 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України», відповідно до постанови Верховної Ради України від 26 листопада 2018 року № 2631 «Про призначення чергових виборів Президента України», з метою сприяння проведенню передвиборної агітації у місті Шепетівка члени виконавчого комітету своїм рішенням відвели місця для розміщення дошок оголошень для розповсюдження матеріалів передвиборної агітації на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Останнє редагування 22 лютого 2019, 15:26
0
репостів
0
репостів