Вкрав частину металевого паркану прямо при хазяйці помешкання

Автор 09 листопада 2018, 16:35

Шепетівський міськрайонний суд визнав винним шепетівчанина, обвинуваченого у грабежі, поєднаному із проникненням у сховище, вчиненому повторно (частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України) та покарав його чотирма роками в’язниці.

39-річний житель Шепетівки за грати відправиться не вперше: за його плечима сім судимостей і усі, крім одного, за злочини проти власності. Події, за які сів на лаву підсудних цього разу, сталися у червні 2018 року в Шепетівці: обвинувачений разом зі своєю знайомою зайшли на подвір’я помешкання місцевої жительки і винесли з нього частину металевого паркану вагою понад 100 кг. Про те, що хтось краде паркан, власниці повідомив онук, однак на її крики чоловік із жінкою не відреагували – повантажили паркан у таксі й зникли. Того ж дня обвинувачений продав його за 300 гривень.

У суді чоловік свою вину визнав, проте не у грабежі, а у крадіжці. Мовляв, думав, що обістя пустує. «Грабіж - це відкрите викрадення чужого майна у присутності потерпілого або інших осіб, які усвідомлюють протиправний характер дій винної особи, котра у свою чергу усвідомлює, що її дії помічені й оцінюються як викрадення», – пояснює суд, нагадавши обвинуваченому, що потерпіла бачила, як він тягнув паркан і робила зауваження.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів