Отримав 4 роки за гратами через купівлю та збут наркотиків

Автор 19 жовтня 2018, 13:50

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні за обвинуваченням громадянина Д., за яким він отримає 4 роки позбавлення волі - за придбання, збут наркотиків та надання приміщення для їх вживання.

Д. визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 307, ч. 1 ст. 317 КК України та призначено йому покарання на підставі ч.1 ст. 70 КК України у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з конфіскацією належного йому на праві власності майна, крім житла.

Так, Д., зустрічався із легендованими особами та повідомляв про можливість придбання у невстановленої особи наркотичного засобу – опію ацетильованого, при цьому зазначав, що за свої послуги візьме частину придбаного наркотичного засобу в кількості 2 мл., і тільки після цього іншу частину наркотичного засобу передасть легендованим особам.

Легендовані особи спільно із Д. йшли в визначені місця, де обвинувачений, отримувавши грошові кошти від них, перераховував через термінал грошових переказів на грошовий рахунок невстановленої особи та повідомляв про це останній, телефонувавши на мобільний телефон.

Після чого, невстановлена особа повідомляла для Д. місця схову наркотичного засобу, а останній вказував легендованим особам, де він прихований.

Д. із легендованими особами попередньо купували у аптеці одноразові медичні шприци та йшли до місць схову наркотичного засобу, де забирали опій ацетильований, який був поміщений в гумовий згорток, після чого здійснював його незаконне зберігання з метою збуту.

Крім того, Д. разом із легендованими особами, знаходячи іншу частину наркотичного засобу, здійснювали його повторне незаконне придбання та зберігання з метою збуту.

Обвинувачений в присутності легендованих осіб відбирав шприцом деяку кількість опію ацетильованого та за допомогою іншого одноразового медичного шприца відбирав 2 мл. вказаного наркотичного засобу, як плату за свої послуги, а також ще одним шприцом відбирав 2 мл. для вживання шляхом ін’єкції легендованим особам, а іншу частину наркотичного засобу передавав легендованим особам за раніше надані йому грошові кошти та у такий спосіб збував вищевказаний особливо небезпечний наркотичний засіб– опій ацетильований.  

Окрім цього, Д. запросив одну із легендованих осіб до своєї квартири, чим вчинив дії, спрямовані на надання іншій особі власного житлового приміщення для незаконного вживання нею наркотичних засобів.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у скоєнні інкримінованих злочинів визнав повністю, щиро розкаявся.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою. Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

 

0
репостів
0
репостів