Листоноша обвинувачується у привласненні субсидії

Автор 11 вересня 2018, 19:43

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт відносно жительки Шепетівського району громадянки К., яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 191, ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що К., перебуваючи на посаді листоноші, як матеріально-відповідальна особа відповідно до Договору про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, зобов’язана отримувати та доставляти ввірені їй грошові кошти адресатам, забезпечувати схоронність цих коштів та майна, а також забезпечувати достовірність звітних даних, відомостей та інших матеріалів.

Не зважаючи на дані вимоги, К. умисно привласнила бюджетні кошти, призначені на виплату субсидії для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Так, К., знаходячись у будинку за адресою місця свого проживання, маючи із собою грошові кошти в сумі 2428,65 грн., призначені для доставки виплати пенсіонеру Б., привласнила їх, а у подальшому витратила на власні потреби.


Реклама: Інтрнет-магазин "Солярис" пропонує диспенсери-дозатори для рідкого мила https://solaris.com.ua/ru/catalog/dozatory-zhidkogo-myla/. Зручність таких дозаторів в тому що їм не потрібні конкретні картриджі, ви зможете заправити дозатор будь яким рідким милом. Також наші дозатори будуть в нагоді не лише ресторанному та готельному бізнесу, але також можуть зацікавити звичайних домогосподарок для використання у своїх помешканнях.


Після вчинення привласнення бюджетних коштів, з метою приховання своєї злочинної діяльності, власноручно здійснила в графі «Підпис одержувача» підпис «Б.», тим самим вчинила підроблення зазначеного офіційного документа, що виданий підприємством, в якому вона працювала та засвідчила фіктивний факт отримання грошових коштів пенсіонером.

19.07.2017 року К. свідомо передала начальнику відділення поштового зв’язку відомість про виплату субсидій та в Книзі обліку поштових відправлень зробила відмітку про проведення з отримувачем повного розрахунку.

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 11 вересня 2018, 19:51
0
репостів
0
репостів