Винуватця першосічневої ДТП відправили до СІЗО на час слідства

Автор 03 січня 2018, 22:55

Шепетівський міськрайонний суд за клопотанням сторони обвинувачення обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 36-річного шепетівчанина, який був за кермом автомобіля, що 1 січня цього року на пішохідному переході у м. Шепетівка збив 21-річну жінку і її 2-річну дитину та зник з місця події.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 01 січня 2018 року близько 16 год. 30 хв., водій Р., керуючи автомобілем «Mercedes», рухаючись по вул. Героїв Небесної Сотні у напрямку вул. Судилківська в м. Шепетівка, на ділянці дороги з двостороннім рухом, яка має по дві смуги в кожному напрямку розділених дорожньою розміткою 1.3, грубо порушуючи Правила дорожнього руху України виїхав та рухався по зустрічній смузі для руху транспортних засобів. Діючи недбало, проїжджаючи перехрестя вул. Героїв Небесної Сотні, Валі Котика та Судилківська, не врахував дорожню обстановку у вигляді зустрічного транспортного засобу, який рухався по вул. Судилківська в напрямку вул. Героїв Небесної Сотні, після чого, здійснив різкий маневр шляхом повертання рульового керма вправо, що спричинило різку зміну напрямку руху, керованого ним транспортного засобу. При цьому, проїжджаючи вказане перехрестя, Р., не вибравши безпечної швидкості руху, раптово змінив напрямок руху, виїхавши на другорядну дорогу та, продовжуючи рух по зустрічній смузі для руху указаної дороги, не дотримався безпечного інтервалу, внаслідок чого здійснив наїзд на пішохода Д. з дитячим візком, в якому знаходилась її малолітня дитина 2015 року народження, яка переходила проїзну частину вул. Героїв Небесної Сотні з права на ліво по ходу руху вищевказаного автомобіля.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпіла Д. отримала тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили її смерть на місці події, а малолітня потерпіла отримала тілесні ушкодження з якими госпіталізована до лікарні.

Оцінивши доводи сторін суд ухвалив застосувати до підозрюваного міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 днів.

Ухвала може бути оскаржена протягом п’яти днів з дня її проголошення безпосередньо до Апеляційного суду Хмельницької області.

0
репостів
0
репостів