Дідуся вкусила змія

Автор 24 травня 2012, 17:22

 

23 травня о 23:00 до реанімаційного відділення Шепетівської центральної районної лікарні доставили громадянина 1936 року народження мешканця села Судимонд Шепетівського району Хмельницької області. Дідусь перекладав копицю сіна на власній ділянці поблизу лісу і його вкусила змія. Стан постраждалого задовільний.

 

Територіальне управління МНС області закликає громадян ознайомитись з правилами надання першої медичної допомоги при укусах змій перед тим, як вирушати на відпочинок.

- У таких випадках не можна нехтувати правилами безпеки, оскільки отрута швидко вражає серцево-судинну, кровотворну та нервову системи організму, - розповідає провідний фахівець відділу роботи із ЗМІ та громадськістю ТУ МНС у Хмельницькій області Олексій Черкасов. - Вже через півгодини наступають загальні ознаки отруєння: слабкість, головний біль, блювота, задишка, запаморочення, набряклість тканин, запалення лімфатичних вузлів.

У перші хвилини після укусу варто спробувати відсмоктати частину отрути з рани.

- Кров'янисту рідину, яку ви відсмоктали, треба одразу ж спльовувати, - каже Олексій Черкасов. - Відсмоктування не можна робити, якщо у роті є язви та ранки. З підручних матеріалів на уражену кінцівку необхідно накласти шину і вжити заходів для екстреного транспортування потерпілого до лікарні.

Під час транспортування, до місця укусу рекомендують прикласти щось холодне. Потерпілому необхідно пити якомога більше рідини для зменшення концентрації отрути в організмі.

За словами Олексія Черкасова, на місце укусу не можна накладати джгут, припікати його чи надрізати. Якщо є шприц і ліки для ін'єкцій, то необхідно ввести протиотрутну сироватку, а також серцево-судинні засоби.

0
репостів
0
репостів