У Шепетівці на Гранітній виросла купа Львівського сміття

Автор Ірина Погребняк 19 червня 2017, 20:11
У Шепетівці на Гранітній виросла купа Львівського сміття Фото Володимира Королькова

На віддаленій вулиці Гранітній у Шепетівці за невідомих обставин «з’явилося» сміття. Якщо по щирості, то у зазначеному районі міста «причаїлося» кілька його куп. Про них стало відомо сьогодні, 19 червня. Директор комунального підприємства ШРЕП Юрій Шайнога відразу повідомив у поліцію про цей випадок.

Перша наша спроба потрапити до сміття була не успішною. Оскільки на момент нашого приїзду власник будівель, що розташовані неподалік новоствореного сміттєзвалища, розпорядився туди нікого не пускати. Кілька чоловіків, що представилися охоронцями, сказали, що сміття на території немає. А на ній, мовляв, вирощують гусенят.

У міській раді Шепетівки вже о 14:00 з цього приводу засідала комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Вів засідання спеціалістів міський голова Михайло Полодюк.

— Ми зібралися у зв’язку із надзвичайними подіями, що відбулися минулого тижня з п’ятниці на суботу, — розпочав роботу комісії Михайло Полодюк. — На території, що належить громаді міста Шепетівка, за цей період було скинуто сміття. Після його обстеження, знайшли чеки, тому вдалося з’ясувати, що воно завезено з міста Львова. Оскільки сміття знаходиться у жахливому стані і розпочався процес гниття, то виникла реальна загроза: на цій території — високий рівень ґрунтових вод, ймовірна небезпека потрапляння туди нечистот зі сміття.

У складі комісії: Володимир Вихівський, перший заступник міського голови, Леонід Дмитрук, завідувач сектора з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, Віктор Дворак, з Шепетівського відділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Павло Цвіркун, начальник управління житлово-комунального господарства, Василь Дрищ, начальник фінансового управління, Юрій Комісарчук, представник Держпродспоживслужби Шепетівського району, Василь Шкіндюк, начальник поліції. Запросили на засідання і власника будівель, що знаходяться за адресою, куди підкинули сміття, Олександра Дубину. Він, до речі, займається підприємницькою діяльністю.

— Дві групи швидкого реагування затримали два автомобілі — фури. Вони виявилися порожніми. Особу водіїв вдалося встановити, вони з Тернопільщини та Київщини. Обоє надають послуги у сфері перевезення. В межах зареєстрованих матеріалів проводиться перевірка, — розповів начальник поліції.

Учасників засідання зацікавило, як водії з інших областей змогли викинути сміття у такому «глухому» місці? Адже не всі шепетівчани про нього знають.

— Їхні пояснення носять досить неправдивий характер, бо вони категорично заперечують факт ввезення сміття на територію Шепетівки, — продовжив головний полісмен міста.

На місце несанкціонованого викиду сміття виїжджали представники адміністративно-комунальної інспекції та склали акт.

Слово надали і власнику будівель, неподалік яких викинули сміття.

— До сьогоднішнього дня я цього не знав, — пояснив пан Дубина. — І хто зробив таке мені не відомо. Дозволу завезти будь-що туди я не давав.

Утилізувати підкинуте сміття на Шепетівський полігон навряд вдасться, бо ж він перевантажений ще з 2002 року. Як вихід керівник комунального підприємства Юрій Шайнога запропонував цей непотріб утилізувати через підприємство, що займається сортуванням. Зі слів Юрія Миколайовича, воно вже діє у Шепетівці.

У результаті комісія визначила термін — до 24 червня власник будівель на вулиці Гранітній має утилізувати сміття. Бо час іде, а сморід стрімкіше поширюється містом.

 У міській раді з цього приводу повторно зберуться вже у понеділок, 26 червня.

З дозволу власника будівель ми повернулися на Гранітну. Поспілкувалися з мешканкою однієї з хат. Поцікавилися, чи так просто заїхати в місце, де вивантажили сміття. Жінка лише сказала, що ворота завжди зачинені.

Сміття ми оглянули та знайшли компрометуючий документ. Вочевидь це протокол (!) засідання комісії департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури. У одному з пунктів цього документу йдеться: «Напрацювати та затвердити нову програму поводження з твердими побутовими відходами у місті Львові на 2017–2022 роки в найближчі терміни».

Тож приблизно 5 фур сміття таки «прилаштували» львів’яни у Шепетівці, можливо вони вклалися у визначений термін.

Останнє редагування 10 липня 2019, 00:20
0
репостів
0
репостів